De sympathiekste marathon der Lage Landen  
L O U I S
P E R S O O N S
M E M O R I A L
Copyright Micha Havreluk 2012
we came, we ran, we come again
UPDATE
COAL MINERS’ TRAIL COAL MINERS’ TRAIL
Het marathonjaar kan al niet meer stuk als men de LPM liep.    (Paul Van Hiel)
Het annuleren van deze wedstrijd zou mijn dood betekenen.   (Marc Papa)
“Misschien ben ik de enige die begrepen heeft dat de LPM een echte oefenwedstrijd is en dat je dus alle andere marathons moet beschouwen als oefening voor de beste marathon van het jaar...”  (Ron Langenus)
Eindelijk terug, de Marathon onder de Marathons is de"Louis Persoons Marathon " (Louis Hufkens, de sympathiekste hardloper der Lage Landen)
Het is vooral de vriendschappelijke, gemoedelijke en ongedwongen sfeer die deze wedstrijd in putje winter typeert. We gaan genieten van elke stap (Philippe Lagae)
De LPM. Blij dat jullie organisatie terug op de marathonkalender staat. SUCCES ! (Jan Claereboudt)
Aan alle deelnemers van de editie 2015: RESPECT! Om naar Genk af te zakken in die winterse temperaturen getuigt van karakter. En jullie aanwezigheid is hartverwarmend voor ons, organisatoren! Al ons werk is meer dan beloond geworden door jullie enthousiasme en lovende commentaren.  Dank daarvoor. Jullie geven ons de moed om er in 2017  weer volop tegenaan te gaan en er wat moois van te maken. Nogmaals dank, en tot 29 januari 2017.
-
MARATHON & ULTRACUP MARATHON & ULTRACUP INGESCHREVENEN INGESCHREVENEN AANSPRAKELIJKHEID AANSPRAKELIJKHEID PRIJSUITREIKING PRIJSUITREIKING
De LPM stond ook weer in 2015 op het hoogste schavotje wat het aantal cuplopers betreft (Marathon- en Ultracup). De LPM was de absolute koploper met 67 cuplopers voor (de marathon van) Antwerpen met 66. Een en ander wil zeggen dat de LPM het met 36,5 % cuplopers een 0,5 % beter deed dan Antwerpen met 36 %. Of waar een kleine marathon groot in kan zijn!
Er heeft zich een wijziging voorgedaan bij de editie 2018 van de LPM op 28  januari. In tegenstelling tot de vorige jaren toen er over 7 ronden van 6 km werd gelopen, is het parcours nu +- 8,450 km lang. Dit wil dus zeggen dat er - voor de marathon - 5 ronden dienen afgelegd te worden. Er zijn geen lussen meer in het parcours. Maar wat belangrijker is: per ronde van 8,450 km moet er nu +- 2,5 km off road (gedeeltelijk onverhard) gelopen worden. Deze paden zijn wel goed beloopbaar en zijn geen single tracks!   De 21 km wordt een 20 km, met slechts één lus van 3,100 km en 2 van 8,450 km. Een ronde van 8,450 km bevat 70 +HM, wat dus voor de marathon op 350 +HM betekent. De 6 km wordt 6,2 km (2 rondjes van 3,100 km)
MARATHON- EN ULTRACUP NIEUWS