L O U I S
P E R S O O N S
M E M O R I A L
Copyright Micha Havreluk 2012
MEDIA
COAL MINERS’ TRAIL COAL MINERS’ TRAIL we came, we ran, we come again
LPM 2007 : DAGBLAD "HET BELANG VAN LIMBURG" : klik hier
LPM 2007 : DAGBLAD "HET NIEUWSBLAD" : klik hier
KLIK OP : DE LPM  IN  RUNNER'S WORLD 
V A N
G E N K
w w w .hbv l.be     Jobs  in Lim bur g      par ty m obiel.be      lim bolink.be    TV  Lim bur g               
                                                                aanm elden
A bonnem enten   
0  / 8    Be tr o kke n
o
o
I k z o e k n a a r  ...
Nieuw s  |   A genda |   W ac htdiens ten |   I n M em oriam
K IE S   UW   G E M E E NTE
De Louis Persoons Memorial, na 3 jaar terug van weggeweest 14/02/2013 Kattevennen Micha Havreluk PAUL BECKERS Het is al van 2009 geleden dat er in Genk de laatste Louis Persoons Memorial plaats vond. Deze memorial is in hardloopmiddens beter bekend als "de LPM", een hardloopevenement in- en rond het recreatiedomein van BLOSO in Kattevennen (Genk). Ze bestaat uit vier onderdelen : een 6, 12, 21 en 42,2 km. Deze laatste afstand (de marathon) is natuurlijk de eye-catcher en waar het in feite om te doen is. Louis Persoons was een club- en trainingsmaat van ultraloper Micha Havreluk. Ook toenmali  g voorzitter van de atletiekclub Marc Van Oosterwijck, was goede maatjes met Louis. Samen zijn ze de drijvende kracht achter de Louis Persoons Memorial. Na enkele sabbatjaren (oa wintertoestanden) besloten ze om dit jaar opnieuw een memorial te organiseren. Afgelopen zondag 10 februari vond er de 9e editie plaats. Deze editie kreeg meteen een boost. Kwaliteitscontrolebedrijf Sadeco) verleent zijn financiële en logistieke steun. En de gevolgen laten zich al onmiddellijk voelen. Een elektronisch tijdregistratiesysteem, banners en spandoeken aan de start- en finish, zorgen voor nog meer hardloopgenot voor de deelnemers. En deze hardlopers lieten hun geliefde LPM niet in de steek. Met zijn 750'en stonden ze aan de start van diverse afstanden. Een getal waar vele zomerorga nisaties jaloers op zijn. De 42,195 km van de LPM is nog altijd de enige marathon op Limburgse bodem. Opmerkelijk is dat afgelopen zondag liefst 18 verschillende nationaliteiten aan de startl                   ijn stonden. Uitslagen en sfeerbeelden kan je terugvinden op de website : www.lpm-marathon.be. Dezelfde organisatie staat ook achter het evenement van de "Coal Miners’ Trail". Die vindt plaats op 31 augustus om en op de mijnterrils van Waterschei/As met afstanden van 22,5 en 45 km. Ongetwijfeld             wordt dit een zelfde succes als vorig jaar. Meer info: http://www.lpm-marathon.be
Sympathiekste marathon der Lage Landen
Wat deze Sporta-Run zo sympathiek maakt? Ten eerste de reden waarom hij in het leven werd geroepen. De Louis Persoons Memorial eert namelijk de overleden trainingsmakker van beide organisatoren. Ten tweede is het een loopevenement waar het hele gezin zich amuseert. Naast de halve en de hele marathon staan er een Kidsrun en twee recreatieve massajoggings op het programma. Perfect haalbaar voor allround sporters. Wie liever niet loopt, kan de fraaiste plekjes van recreatiedomein de Kattevennen al wandelend bezichtigen. Tot slot is er het prachtige parcours. Wanneer je de frisse natuurpracht van het recreatiedomein inademt, voel je de inspanning nauwelijks. Met passages langs het Europlanetarium en de kunststofskipiste heb je onderweg veel bekijks. Rep je op 16 februari dus gewoon naar Genk en doe mee aan de tiende LPM!
Afstanden, starturen en inschrijven
10u: marathon -    25,00 - alleen voorinschrijving
   via dit inschrijvingsformulier
(Sporta-leden krijgen    1,50 terug wanneer ze bij afhaling van hun borstnummer een geldige lidkaart tonen)
11u: halve marathon -    15,00 - alleen voorinschrijving
    via dit inschrijvingsformulier
(Sporta-leden krijgen    1,50 terug wanneer ze bij afhaling van hun borstnummer een geldige lidkaart tonen)
13u30: Kidsrun - Gratis!
14u: 6,2 km -    6,00
    voorinschrijving
    of    7,00 daginschrijving (wanneer ze een geldige lidkaart tonen, krijgen Sporta-leden bij  daginschrijving    1,50 korting aan de kassa. Bij voorinschrijving krijgen ze    1,50 terug bij afhaling van hun borstnummer)
14u: 12,2 km -    7,00
   voorinschrijving
     of    8,00 daginschrijving (wanneer ze een geldige lidkaart tonen, krijgen Sporta-leden bij  daginschrijving                1,50 korting aan de kassa. Bij voorinschrijving krijgen ze    1,50 terug bij afhaling van hun borstnummer)
Meer informatie op deze website! www.lpm-marathon.be
De sympathiekste trail runs der Lage Landen